Sterkere verbindingen
ieders positie en rol in het (nieuwe) samenspel verhelderen en versterken
De huidige samenlevingsvraagstukken vragen om een andere benadering. Alleen vanuit een sterk netwerk van betrokken partijen, die elkaar vertrouwen, kunnen we deze vraagstukken integraal aanpakken en oplossen door het verbinden van expertises.
Door vanuit social profit met elkaar te bouwen aan impact voor inwoners of cliënten, ontstaat een gemeenschappelijke opgave. Door inzichtelijk te maken wie welke effecten creëert, realiseren we verbondenheid. Door krachten te bundelen kun je samen betere ondersteuning en oplossingen bieden.
- Hoe kunnen wij als samenwerkende organisaties onze impact aantonen?
- Hoe nemen we alle professionals in onze organisatie mee in het social profit denken?
- Hoe bouwen we aan een heldere ambitie zonder te verzanden in organisatie belangen en systeem hobbels?
Om ieders positie en rol in het nieuwe samenspel te verhelderen en versterken, is het belangrijk om als samenwerkende organisaties impact zichtbaar te maken. Met als vertrekpunt een gedragen verhaal over de gezamenlijke ambities. Dit zorgt niet alleen voor een sterker netwerk, maar ook voor eenvoud en transparantie in de effecten die er gerealiseerd worden en hoe deze te meten.
Door te focussen op inzet op de kernactiviteiten van organisaties ontstaat een sterke vereenvoudiging van het verantwoordingsproces. En is vrij snel scherp wie waarvoor verantwoording mag afleggen.
Door dit samen met onze subsidieverlener en de andere informele zorg organisaties te doorlopen ontstond wederzijds begrip
– Conny Bareman, Stichting Present
Of onze andere cases:
Veel meer inzicht in onze gezamenlijke impact dankzij social profit canvas
Veel meer inzicht in onze gezamenlijke impact dankzij social profit canvas Voor iedereen die even hulp nodig heeft om mee te doen in Tilburg is er Menss, een netwerk van zeven sociale organisaties. Zij schakelden Whise in om hun gezamenlijke positionering aan te...
De waarde van een collectieve benadering in complexe gezinszaken
Voor complexe gezinszaken kent de regio Hart van Brabant het Team CAS (Coördinatie Analyse Systemische-interventie), een netwerkverband waarin negen organisaties op het gebied van zorg, recht en straf hun krachten bundelen om de gezinssituatie te analyseren, directe veiligheid te borgen en passende (vrijwillige) ondersteuning te bieden. Het samen vaststellen van deze drie pijlers was één van de uitkomsten van de sessies rond het social profit canvas, die Whise met Team CAS organiseerde.
De waarde van Zorg- en Veiligheidshuis Midden-Brabant
Het Zorg- en Veiligheidshuis Midden-Brabant (ZVHMB) speelt een belangrijke rol bij de interventies in de complexe problematiek van personen en hun directe sociale omgeving, daar waar strafrecht en (intensieve) zorg samenkomen. Tilburg heeft in 2002 de primeur gehad op deze samenwerking.
Dit levert het je op:
- Ieders rol en bijdrage in het (nieuwe) samenspel is verhelderd en versterkt
- Een krachtiger positie van het netwerk op maatschappelijk niveau.
- Een sfeer van vertrouwen om samen [opdrachtgever en opdrachtnemer] te bouwen aan een veel slimmer verantwoordingsproces