wij zijn WHISE

een unieke mix van bevlogen professionals

Wat de één kan, kan de ander niet. Zo versterken we elkaar. Daarom werken we met een unieke mix van andersdenkende adviseurs, eigenzinnige experts en innovatieve invliegers.

mark wolbert
jaap hoenderdos
theo camps
rein van der horst
martine van boekel
marc vermeulen
sylvie van der heijden
anna telder
morris oosterling

 

Fides Lapidaire

Op mijn eerste dag op de kleuterschool kreeg ik meteen in de gaten hoe anders ik tegen de wereld aankeek. Juf Marijke pakte me met beide handen vast en zei met een ernstige blik dat ik niet zomaar wat kon prikken in mijn prikprentje. Het moest echt op de lijntjes. Maar mij ging het om het prikken, het licht sensationele gevoel dat het doorduwen van de naald in het dikke papier mij gaf. Ik ga niet uit van dat wat er al bestaat.

Op de Design Academy Eindhoven heb deze verbeeldingskracht verder ontwikkeld. Als Social Designer bied ik verrassende perspectieven op complexe vraagstukken. Ik durf het niet te snappen, kijk waar je niks denkt te vinden en leg nieuwe vragen bloot. Zo ontdek ik samen met de betrokkenen nieuwe invalshoeken om van daaruit concrete handelingen voor te stellen.

Ik ben een

anders denkende; aangeboren met deze aandoening heb ik er mijn kracht en professie van gemaakt. Zo mag iets mislukken, ben ik bekend met de ruimte van het niet weten en kan ik daardoor het toeval toelaten.

verbeelder; ik neem betrokkenen mee in ervaringen, gebruik objecten en zet beeldtaal in om andere gesprekken te laten ontstaan.

empathische buitenstaander; mijn roots liggen in de kunstwereld, maar ik beweeg mij vooral in andere werelden. Ik heb de kwaliteit om situaties van een afstand te bekijken.

Ik ken de drijfveren van mensen en het proces van creatie.

Ik support je graag om je anders te laten kijken naar vraagstukken die jou bezighouden.

Samenwerken aan een waardevolle toekomst?

WHISE, het bureau voor social profit creatie