introductiedag Social Profit Canvas

zicht op sociale winst en waarde

Ga jij voor een waardevolle toekomst waarin je de sociale winst en waarde van jouw organisatie of interventie kunt verantwoorden en creëren? Ben je op zoek naar een praktische methode om hier zicht op te krijgen? Maak in één dag kennis met het Social Profit Canvas. Een methode om de betekenis en impact van de publieke waarde van jouw organisatie of interventie duidelijker voor het voetlicht te brengen.

we weten vaak wat iets kost,

maar meestal niet wat het waard is.

Veel maatschappelijke of non-profit organisaties hebben moeite om de waarde van hun dienstverlening inzichtelijk te maken. Terwijl de druk vanuit de overheid en samenleving alleen maar toeneemt. Vaak wordt er gesproken over non-profit. Daarmee lijkt het te gaan over niet-winstgevend. Terwijl het doel van maatschappelijke organisaties juist is om sociale winst en waarde te creëren en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de samenleving.

Om maatschappelijke organisaties bij dit vraagstuk te ondersteunen ontwikkelden TIAS (School for Business and Society) en WHISE (bureau voor Social Profit) het Social Profit Canvas. Een model met een missie én vertrekpunt voor meer sociale winst en waarde.

programma

Je maakt kennis met het Social Profit Canvas en de bijbehorende onderdelen en begrippen. Het programma is een interactieve mix van kennis, inspiratie in de vorm van praktijkvoorbeelden, discussie en concreet aan de slag met jouw eigen organisatie of interventie. Een korte voorbereidingsopdracht maakt onderdeel uit van deze dag.

voor wie

Deze dag is bedoeld voor (strategisch) beleidsmedewerkers en management van zorgorganisaties, (speciaal) onderwijs, welzijnsorganisaties en (lokale) overheden die op zoek zijn naar manieren om hun sociale winst en waarde te verantwoorden en te creëren. Voor een maximaal resultaat raden wij aan om met twee personen uit de organisatie deel te nemen.

De begrippen die we gebruiken voor de bepaling van waarde, winst en rendement zijn niet toereikend in relatie tot maatschappelijke vraagstukken. Het Social Profit Canvas biedt inzicht in de sociale winst en waarde, zowel voor de overheid als voor (non) profit organisaties met maatschappelijke opgaven.” Prof. Theo Camps

na afloop van deze dag:

  • Heb je zicht gekregen op de belangrijke elementen om sociale winst en waarde in beeld te brengen.
  • Heb je inzicht gekregen hoe je het Social Profit Canvas toe kunt passen binnen jouw organisatie.
  • Heb je zicht op welke vervolgstappen je kunt zetten voor jouw organisatie.

kosten

De prijs bedraagt € 995,- per persoon. Je ontvangt het boek ‘Social Profit Canvas, vertrekpunt voor sociale winst en waarde’. Uiteraard wordt er voor een smaakvolle lunch en drankjes gezorgd.

data en aanmelden

Op dit moment zijn er geen data bekent. 

Ik heb interesse in een introductiedag

Datum

Q

samenwerken aan een waardevolle toekomst?

WHISE, het bureau voor social profit creatie