Whise Wetenschap

de waarde van Zorg- en Veiligheidshuis Midden-Brabant

Het Zorg- en Veiligheidshuis Midden-Brabant (ZVHMB) speelt een belangrijke rol bij de interventies in de complexe problematiek van personen en hun directe sociale omgeving, daar waar strafrecht en (intensieve) zorg samenkomen. Tilburg heeft in 2002 de primeur gehad op deze samenwerking.

Wat is het bestaansrecht van het Zorg- en Veiligheidshuis Midden Brabant als samenwerkingsverband? Hoe kijken de ketenpartners naar de waardecreatie? Wat zijn de interventies die, in relatie tot de strategie, een maximaal effect sorteren? Wat is de waarde creatie van het Zorg- en Veiligheidshuis als samenwerkingsverband anno 2024?

In het kader van een nieuwe strategieontwikkeling heeft prof. Marc Vermeulen – in opdracht van het Zorg en veiligheidshuis Midden Brabant – onderzocht  hoe zij van toegevoegde waarde is in de samenwerking tussen
strafpartners en zorgpartners. Bedoeld om multi-complexe casuïstiek effectief aan te pakken. De uitwerking is mede met behulp van het Social Profit Canvas ingevuld.

Marc vermeulen

Vaak wordt er gesproken over de non-profitsector. Daarmee lijkt de sector weggezet te worden als niet winstgevend. Terwijl het juist het doel van de sector is om sociale winst en waarde te creëren en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Maar hoe breng je dit inzichtelijk? Bekijk mijn profiel.

 

samenwerken aan een waardevolle toekomst?

WHISE, het bureau voor social profit creatie