wij zijn WHISE

een unieke mix van bevlogen professionals

Wat de één kan, kan de ander niet. Zo versterken we elkaar. Daarom werken we met een unieke mix van andersdenkende adviseurs, eigenzinnige experts en innovatieve invliegers.

mark wolbert
jaap hoenderdos
theo camps
rein van der horst
martine van boekel
marc vermeulen
sylvie van der heijden
anna telder
morris oosterling

 

marc vermeulen

Al jaren ben ik verbonden aan de TIAS school for business and society als academic director van onder meer de topopleiding Strategy, Innovation and Governance (in samenwerking met de Kennedy School of Government, Harvard University). Tijdens mijn verblijf aan de Kennedy School deed ik veel inzichten op over publieke waarde, welke ik heb vertaald naar de Nederlandse context.

Vaak wordt er gesproken over de non-profitsector. Daarmee lijkt de sector weggezet te worden als niet winstgevend. Terwijl het juist het doel van de sector is om sociale winst en waarde te creëren en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Maar hoe breng je dit inzichtelijk?

We ontwikkelden hiervoor het Social Profit Canvas. Een methode om de betekenis en impact van publieke waarde duidelijker voor het voetlicht te brengen, zowel voor de professionals zelf, de betrokkenen, als voor de buitenwereld. Het is mijn ambitie om met elkaar een beweging op gang te brengen, met als resultaat het slimmer creëren en zichtbaar maken van sociale winst en waarde.

Ik ben een: 

(Onder)bouwer; die vanuit wetenschappelijk onderzoek met methoden en technieken publieke waarde zichtbaar maakt.

Analyticus en toekomstverkenner; op het gebied van complexe samenlevingsvraagstukken.

Toezichthouder; kijkt mee en adviseert woningbouwcoöperaties, onderwijs, landelijke- en lokale overheid, maatschappelijke organisaties.

Ik ken de werelden van onderwijs, volkshuisvesting, ggz  en weet de weg bij overheden. En weet hun sociale winst en waarde te duiden.  

Ik support je graag om de sociale winst en waarde van jouw organisatie te duiden, verder te ontwikkelen en te borgen.

Samenwerken aan een waardevolle toekomst?

WHISE, het bureau voor social profit creatie